Maturalna ekskurzija "Istanbul 2022"

Maturalna ekskurzija "Istanbul 2022"
Objavljeno: 23.05.2022. Maturalna ekskurzija "Istanbul 2022"

  Maturalna ekskurzija učenika trećeg i četvrtog razreda JU Mješovita srednja škola "Safet Krupić" iz Bosanske Krupe, organizovana je u periodu od 14.05.- 20.05.2022. godine. Putovanje je realizovala turistička agencija "Babić Biss-Tours" iz Zenice. Ekskurzijom kroz Istanbul, 64(šezdeset i četiri) naša učenika su se kroz fakultativne izlete upoznala sa kulturno - historijskim vrijednostima ove metropole.

U organizaciji određenih fakultativnih izleta učestvovala je i bratska škola „Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“ kojoj se zahvaljujemo na ukazanom gostoprimstvu i činjenici da su nam omogućili da vidimo i spoznamo Istanbul iz drugog ugla. Ovom prilikom stvoreni su uslovi i za daljnju saradnju naših škola, a vjerovatno i saradnju sa još nekim školama iz Istanbula.

Tokom ekskurzije su učenici imali priliku posjetiti najveći zabavni park u Istanbulu, park "Vialand", te kao šlag na tortu posjetu jednom od najviših nebodera u Istanbulu(261 metar), "Istanbulskom Safiru" gdje su na posljednjem, 54.spratu ovog nebodera, imali priliku uživati u 4D animaciji leta Istanbulom.

Ovom prilikom želimo zahvaliti našem gradonačelniku gospodinu Arminu Halitoviću koji je osigurao novac za odlazak dva naša učenika na ekskurziju. Takodjer zahvaljujemo profesorici Halkić Korneliji koja je zajedno sa našim sugrađanima osigurala novac za četiri naša učenika koji su zahvaljujući tome imali priliku iskusiti čari maturalne ekskurzije.

VIDEO PRILOG SA EKSKURZIJE



JU MSŠ „ SAFET KRUPIĆ“

Raspored zvonjenja

© . Sva prava zadržana.